Punajuuri-vuohenjuustobruschetta

On taas se aika vuodesta, kun punajuurta menee lähes joka aterialla jossain muodossa. Jääkaapissa on jatkuvasti paahdettuja lohkoja marinadissa ja vanhin poika pesee, kuorii ja keittää punajuuria itselleen välipalaksi vähän väliä. Tänään lapset olivat jo syöneet illalla, ja oli harvinainen mahdollisuus laittaa itselleen juuri sitä, mitä haluaa. Vaikka lapseni ovat melko moniruokaisia, niin tietyt raaka-aineet eivät uppoa, vaikka kuinka yrittäisin piilottaa niitä pieneksi pilkottuna tai soseutettuna joukkoon. Vuohenjuusto kuuluu tälle kiellettyjen listalle, vielä toistaiseksi. Hain Lähellä Delistä tuoreen Sis. Delin kurpitsansiemenleivän ja ihanaa Kolatun vuohenjuustoa. Näillä raaka-aineilla ei tarvitse lähteä kikkailemaan, vaan punajuuri-vuohenjuustobruschetta salaattipedillä syntyy helposti alle puolessa tunnissa. Yksi punajuuri riittää juuri sopivasti kahdelle leipäviipaleelle, joka riitti minulle salaatin kanssa illalliseksi.

Punajuuri-vuohenjuustobruschetta: (1 hengelle)

1 punajuuri

1/2 pötköä vuohenjuustoa

2  paksua siivua tuoretta, vaaleaa leipää

2 rkl hunajaa

2 rkl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä

2 rkl oliiviöljyä

suolaa, pippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese ja kuori punajuuri, ja viipaloi se ohuiksi lastuiksi raastinraudan viipalointiterällä, juustohöylällä tai terävällä veitsellä. Laita lastut kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Lorauta hieman oliiviöljyä uunipellille tai vuokaan ja hiero leipäviipaleiden kumpaakin puolta öljyyn. Jätä leivät pellille tai vuokaan, ja levitä punajuurilastut tasaisesti leipien päälle. Murenna päälle vuohenjuusto, ja laita leivät uuniin n. 10 minuutiksi tai kunnes vuohenjuustossa on hieman kullanruskeaa väriä. Valuta päälle hieman hunajaa ohuena nauhana (helpointa tuubista mutta onnistuu myös lusikalla) ja ripottele päälle pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä. Tarjoile salaatin kanssa. Nam!

Artisokka kypsyi yli, mutta kaunis se silti on!

Kasvimaa on hieman villiintynyt, mutta rikkaruohojen seasta löytyy vielä mm. punajuuria.

Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi