Aarteita metsästä: Suppilovahveropasta

Sienestäminen on minulle melko uusi asia. Olen vasta muutaman kerran elämässäni käynyt ja oppinut tunnistamaan ainoastaan muutaman sienilajikkeen. Hankalaa opettelusta tekee myös sen, että harva haluaa jakaa sieniapajansa ja suurin osa vaikenee, kun yritän kysellä, minne kannattaisi mennä. Pari viikkoa sitten palasin metsästä kahden märän ja kiukkuisen pojan ja tyhjän sienikorin kera. Päätin kuitenkin tänään yrittää uudestaan ja tällä kertaa onnisti. Pääsin juuri ja juuri metsään sisään, kun huomasin tallovani ihania kullankeltaisia suppilovahveroita. Istahdin alas ja poimin innoissani ympäriltäni kourallisia kerrallaan.

Suppiksista voi tehdä vaikka mitä, ja niitä on helppo käsitellä. Lapsillekkin suppikset maistuvat, jos ne vain ovat oikeassa muodossa. Tarpeeksi pieneksi pilkottuna, he tuskin huomaavatkaan niitä. Tein tänään suppilovahveropastaa. Lapset kyllä tiesivät jo valmiiksi, että ruoassa on sieniä, koska auttoivat keittiössä, mutta muistivat tykänneensä kyseisestä ruoasta viime syksynä joten epäilevistä ja tutkivista katseista huolimatta ruoka maistui kaikille 🙂

Alla ohje kermaiseen suppispastaan, joka saa makua tomaatista, timjamista ja parmesanista. Ohjeesta tulee pastaa 5-6 henkilölle.

Suppilovahveropasta:

1 L suppilovahveroita

2 sipulia

2 valkosipulin kynttä

500g pastaa oman maun mukaan (fetuccini on näyttävän näköistä mutta kastike tarttuu paremmin esim. fusilliin)

2 rkl tomaattipyreetä

500g paseerattua tomaattia

3 dl kermaa

125 g parmesan-juustoa

Kasvisliemijauhetta

Oliiviöljyä

Tuoretta timjamia

Suolaa, mustapippuria

Laita vesi kiehumaan pastalle, lisää veteen kasvisliemijauhetta pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli, pilko suppilovahverot pieneksi. Kuumenna oliiviöljy kuumaksi korkeareunaisella pannulla tai kasarissa. Lisää sipuli, valkosipuli ja sienet ja paista kunnes neste on haihtunut. Lisää suolaa ja rouhittua mustapippuria oman maun mukaan. Lisää kasariin paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja muutama oksa timjamia, ja keitä hiljalleen n. 10 minuuttia. Lisää sienikastikkeeseen kerma ja puolet parmesanista raastettuna ja sekoita. Säästä loput parmesanista tarjoiluun. Kun pastavesi kiehuu, keitä pasta ja ole tarkka, ettei se kypsy liikaa. Kaada pasta siivilään ja takaisin kattilaan. Lisää kastike pastan päälle ja sekoita. Tarkista maku tässä vaiheessa, koska pasta imee osan mausta. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Ripottele päälle vielä parmesania ja timjamia tai basilikaa.

Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi