Kevään uudet tuulet ja banaani-kookoslätyt

Pitkästä aikaa, mutta täällä olen taas. Blogi on ollut pienellä tauolla ja kaikenlaista uutta on tapahtunut. Olen perustanut oman yrityksen ja tein viimeisen työvuoroni Delissä pari viikkoa sitten. Yritykseni on sisustusverkkokauppa, jossa myydään vastuullisesti tuotettuja sisustustuotteita, uutena ja käytettynä. Täältä voit käydä tutustumassa Kokouhun tarkemmin. Kirjoitan kuitenkin jatkossakin reseptejä tänne Lähellä Delin blogiin.

Keskimmäinen poikani kertoi joskus syöneensä banaani-kookoslättyjä kaverillaan, ja ajattelin jo silloin, että tuotahan täytyy joskus kokeilla. Tänään lapset halusivat leipoa, ja jostain putkahti mieleeni ne banaani-kookoslätyt. Ajattelin ehkä myös, että pääsisinpähän helpolla, jos ei tarvitsisi tällä kertaa montaa tuntia keittiössä levitellä ja keräillä jauhoja poikien kanssa. Viime aikoina on kuitenkin tullut leivottua nuorimman pojan toiveesta joka toinen päivä. Päälle olin ajatellut raastaa tummaa suklaata ja ripotella tomusokeria, mutta kaapista ei löytynytkään suklaata ja tomusokeria sain ravisteltua paketista noin puolikkaan teelusikallisen verran lättypinon päälle. Kaappeja tutkiessani löysin kuitenkin ystäviltä saadut raakakaakaolla maustetun hunajan ja sitruunalevitepurkin. Nehän sopivat täydellisesti banaani-kookoslättyjen kanssa. Alla ohje hieman erilaisiin lättyihin, joiden valmistus ei kuitenkaan vaadi sen suurempia ponnistuksia leipurilta.

Banaani-kookoslätyt:

8 dl maitoa

3 kypsää banaania soseutettuna (soseutus onnistuu hyvin myös perunan pusertimella)

4 munaa

2 dl ruokosokeria

2 rkl kookosöljyä

1,5 dl kookoshiutaleita

1 tl leivinjauhetta

4,5-5,5 dl vehnäjauhoja

1/2 sitruunan mehu

Voita paistamiseen

Tomusokeria & tummaa suklaata raastettuna päälle

Lämmitä kookosöljy varovaisesti nestemäiseksi esimerkiksi mikrossa, mutta älä anna sen kuumentua liikaa. Vatkaa kananmunat ja maito tasaiseksi. Lisää puolet vehnäjauhoista, banaanisose, kookoshiutaleet, kookosöljy, leivinjauhe ja ruokosokeri ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput vehnäjauhoista vähän kerrallaan kunnes taikinan paksuus näyttää oikealta. Lisää lopuksi sitruunamehu. Paista lätyt voissa ja sekoita taikinaa säännöllisesti, ettei banaani ja kookoshiutaleet vajoa pohjalle. Ripottele suklaaraaste kuumien lättyjen päälle ripottele päälle siivilää käyttäen tomusokeria.


Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi