Jälkiruokaa mökillä

Annoin itselleni haasteen keksiä jälkiruoka, jonka voi helposti valmistaa kesämökillä vaatimattomissa olosuhteissa. Meidän mökillä ei ole käytössä sauvasekoitinta tai sähkövatkainta enkä usko, että sieltä löytyy edes kakkuvuokaa. Mökille on kuitenkin kiva kutsua vieraita ja siellä tulee herkuteltua ilman niitä vieraitakin. Myös raaka-aineet asettavat oman haasteensa. Jääkaappitilaa on usien rajoitetusti ja jälkiruoan tulisi olla niin kevyt, että se maistuu helteilläkin (jos sellaisia nyt tulee). Päädyin tekemään mansikka-marenkimaljat luomumansikoista, enkä joutunut katumaan.  Tämä jälkiruoka on myös gluteeniton ja maidottoman version voi tehdä vaihtamalla jugurtin ja mascarponen soijajugurttiin.

Mansikka-marenkimaljat (5 annosta):

– 250 g mansikoita

– 2 ruokalusikallista mascarpone-juustoa (löytyy nykyään myös luomuna)

– 1,5 dl maustamatonta luomujugurttia

– 1/4 dl tomusokeria

– Bourbon Vanille-vaniljaa

–  5 rkl raparperihilloa

– n. 50 g marenkia

– Sitruunamelissaa tai minttua koristeluun

Sekoita mascarpone, jugurtti, tomusokeri ja hieman vaniljaa tasaiseksi kulhossa. Soseuta puolet mansikoista kevyesti haarukalla toisessa kulhossa. Jaa mansikkasose viiden viinilasin pohjalle. Murenna päälle puolet marengista ja laita ruokalusikallinen raparperihilloa jokaiseen lasiin marengin päälle. Jaa jugurtti-mascarponeseos hillon päälle ja murenna sen päälle loput marengit. Leikkaa loput mansikat neljään osaan pitkittäin ja jaa ne päällimmäiseksi jokaiseen lasiin. Koristele tuoreilla mintun tai sitruunamelissan lehdillä.Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi