Sadonkorjuu: Helppo punajuuriherkku

Syksyn tulon myötä, huomaan laiskistuneeni ruoanlaiton suhteen. Tuntuu siltä, että voisin nukkua tunnin tai kaksi pidempään joka yö, enkä halua käyttää montaa tuntia illallisen valmistamiseen. Syyslaiskuuteni ansiosta keksin kuitenkin uuden punajuuriherkun, jonka tekeminen on nopeaa ja vaivatonta ilman, että maku kärsisi. Nostin tänään maasta viimeiset punajuuret ja mietinkin jo valmiiksi punajuurien paikkaa ensi vuodelle. Kasvimaa, joka tuntui toukokuussa vielä niin tyhjältä ja suurelta, onkin nyt aivan liian pieni ja ensi vuodeksi täytyy rakentaa istutuslaatikoita nykyisen kasvimaan kylkeen. Ja ensi vuonna istuttelen taas hiemaan viisaampana, ja muistan harventaa ne porkkanat ja laittaa tukikepit herneille.

Alla on ohje punajuuriherkulle, jonka aktiiviseen valmistukseen menee n. 15 minuuttia. Se sopii lisukkeeksi myös lihalle ja perunoille, mutta itse herkuttelin salaatin ja tuoreen leivän kera.

Helppo punajuuriherkku:

5 keskikokoista punajuurta

200 g Kolatun vuohijuustolan chevre-juustoa

1 dl suolaamattomia cashew-pähkinöitä

1/5 dl hunajaa

oliviiöljyä

suolaa, mustapippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pilko kuorittu punajuuri neljään lohkoon, ja pilko lohkot vielä 0,5 cm paksuisiksi siivuiksi ja laita vuokaan (n. 25 x 30 cm). Lorauta päälle oliiviöljyä, lisää suolaa ja rouhi mustapippuria päälle ja hiero tasaisesti punajuuriin. Laita punajuuret uuniin 10 minuutiksi. Pilko sillä aikaa suolaamattomat cashew-pähkinät karkeasti. Ota punajuuret pois uunista ja murenna vuohenjuusto päälle. Levitä päälle rouhitut pähkinät ja lopuksi levitä hunaja päälle ohuena nauhana. Helpointa on käyttää tuubista puristettavaa Voi hyvin-luomuhunajaa, koska lusikalla on hankala levittää hunaja tasaisesti. Laita vuoka takaisin uuniin n. 20 minuutiksi tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä ja pähkinät ovat paahtuneet hieman ruskeiksi. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.
Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi