Uusia perunoita tillipestolla

Pestoa voi tehdä basilikan lisäksi myös ruccolasta, nokkosesta, punajuuresta, ja kesäpöytään kuuluu tietenkin tillipesto. Tillipesto sopii kesäpöytään etenkin, kun haluaa tarjota jotain kaikille tuttua mutta uusin vivahtein. Alla olevasta ohjeesta pestoa riittää n. 6 hengen perunoihin. Jos syöjiä on vähemmän ylijääneen peston voi säilyttää jääkaapissa vielä muutaman päivän ajan tai käyttää levitteenä leivän päällä tai perunasalaatin kastikkeena. Meillä se ainakin katosi kulhosta melko nopeasti, vaikka tilli ei ole kuulunut kotimme ruokakriitikoiden lempiyrtteihin.

Tillipesto:

2 ruukkua tai nippua tilliä

1,5 dl oliiviöljyä

1 dl pinjansiemeniä

1 sitruunan mehu

50 g parmesania

1 valkosipulin kynsi

1 tl suolaa

rouhittua mustapippuria

Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla. Vahdi pannua koko ajan ja sammuta levy heti, kun se on kuumentunut. Ota pinjansiemenet pois pannulta, kun niihin on tullut väriä. Jauha kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Jos haluat pestosta miedomman ja riittoisamman, voit lisätä enemmän oliiviöljyä. Keitä uudet perunat runsaasti suolatussa vedessä niin perunoiden oma maku pääsee esiin. Kun perunat ovat kypsiä, anna niiden jäähtyä hetki ja leikkaa ne vinosti puoliksi. Kaada pesto joukkoon ja sekoita. Tarjoile tillipesto-perunat savulohen  ja vihersalaatin kera ja ripottele vielä päälle hieman pinjansiemeniä.Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi