Butternut-ricottalasagne

Minulle annettiin tehtäväksi testata Martha Stewartin myskikurpitsa-ricottalasagneohjetta ja samalla Delin hyllyihin saapuneita Bionan luomuspelttilasagnelevyjä. Kuten olen joskus aikasemminkin maininnut, olen hieman huono noudattamaan reseptejä ja siksi Marthankin ohje sai hieman lisäpotkua chilistä ja mittasuhteetkin käänsin kupeista deseihin ronskilla kädellä. Alkuperäisessa reseptissä mozzarellajuustolla viitattiin jenkeissä käytettyyn mozzarellatyyppiseen raasteseen, mutta itse käytin lehmänmaitomozzarellapalloja, jotka pilkoin pieniksi kuutioiksi.

Bionan spelttilasagnelevyt ovat niin ihanassa paketissa, että tekee mieli laittaa se keittiön hyllylle näytille. Väritkin ovat kuin kotiini tehdyt! Lasagnelevyjen maku oli tuhti ja pasta tuntui selvästi suussa. Huomasin myös, että lasagne piti nälän poissa useamman tunnin, kenties speltin ansiosta? Muuten lasagne maistui syksyisen makealta, jota chili terästi sopivasti. Jäin ehkä itse kuitenkin kaipaamaan jotain pientä hapokkuutta tai suolaisuutta. Ehkä ensi kerralla kokeilen lisätä hieman tomaattipyreetä kurpitsasoseeseen tai fetaa ricottakastikkeeseen. Vai mitä te olette mieltä?

Butternut-ricottalasagne (8 hengelle):

3 butternut-kurpitsaa

oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria rouhittuna

2 pakettia (500g) ricottaa

2 dl kermaa

2 keltuaista

200g mozzarellaa, pieneksi pilkottuna

1 tl muskottipähkinää

2 rkl voita

1 ruukku salviaa

1 punainen chili

2,5 dl kasvislientä

lasagnelevyjä

2 dl parmesanjuustoa raastettuna

Kuori kurpitsat ja poista siemenet. Pilko ne parin sentin paksuisiksi kuutioksi, voitele oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kurpitsanpaloja 200 asteessa uunissa n. 25 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Yhditä kulhossa ricotta, mozzarellakuutiot, kerma, keltuaiset ja muskottipähkinä, ja sekoita tasaiseksi. Revi karkeasti salvianlehdet ja freesaa ne rapeaksi voissa, lisää lopussa chili, josta olet postanut siemenet ja pilkkonut sen pieneksi. Soseuta puolet paahdetuista kurpitsanpalasista ja yhdistä se jäljelle jääneiden kurpitsanpalojen, kasvisliemen ja salvia-chilivoin kanssa. Tarkista tarvitseeko sose lisää suolaa tai pippuria. Aseta vuokaan (esimerkiksi 30 x 30 cm) pohjalle kurpitsasosetta, ja sitten lasagnelevyjä, jonka jälkeen ricottakastike ja taas lasagnelevyjä ja kurpitsasosetta. Asettele vuoron perään kerroksia näin, ja jätä päällimmäiseksi ricottakastike. Ripottele päälle vielä parmesanraaste ja paista uunissa 175 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes pinta on hieman ruskea.P.S. Tuotosteni kuvaaminen käy yhä vaikeammaksi, kun pimeä tulee jo iltapäivällä. Täytynee siirtyä aamupalaresepteihin kaamoksen ajaksi?

Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi