Väriä ruokapöytään – Punajuuripasta

Päätin yhtenä päivänä kokeilla jotain uutta punajuuresta. Siitä seurasi se, että vanhin lapsista mökötti huoneessaan tunnin, koska olin kuulemma pilannut punajuuren ja se pitäisi vain keittää ja syödä sellaisenaan. Kun muut olivat jo syöneet, vanhin poika hiipi kuitenkin pöydän ääreen ja uskaltautui maistamaan ruokaa. Hän söi lopulta kolme lautasellista. Tänään tein uudestaan kyseistä punajuuripastaa ja poika nieli ylpeytensä ja kehui jopa pikkuveljilleen, kuinka hyvää ruoka on.

Alla ohje tähän ihanan väriseen ja helppoon pastaan, joka käy arkeen mutta miksi ei juhlaankin. Käytin pastana tänään Helsinki Pasta Factoryn tuore pastaa, joka tosin oli asustellut pakastimessa jo pari kuukautta, mutta se ei haitannut. Olin myös varma, että jääkaapistani löytyisi ruccolaa, mutta ei löytynytkään joten korvasin sen persiljalla kuvaan mutta ohjeessa suosittelen edelleen ruccolaa.

Punajuuripasta (riittää n. 6 hengelle):

500 g tuoretta fetuccinea

6-7 pientä punajuurta

2 pientä sipulia

2 valkosipulin kynttä

2 rkl voita

4 dl kuohukermaa

kourallinen ruccolaa

2 dl fetaa murennettuna (vuohenjuusto käy myös erittäin hyvin)

1 dl parmesania raastettuna

suolaa, rouhittua mustapippuria

Laita suolattu pastavesi kiehumaan. Kuori ja raasta punajuuret karkeasti. Hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet. Freesaa punajuuri, sipulit ja valkosipuli voissa laakeassa kattilassa. Kun ne ovat pehmenneet, lisää kerma ja keitä kasaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää parmesan loppuvaiheessa ja sekoita hyvin. Keitä pasta ja jäähdytä heti kylmällä vedellä ja valuta. sekoita pasta kastikkeeseen ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Sekoita murennetusta fetasta puolet pastan joukkoon. Laita pasta tarjoiluastiaan ja laita loput fetamurut ja ruccola päällimmäiseksi. Nam!

Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi