Täytetyt munakoisot

Niin kuin moni muukin, olen kokeillut karppausta. Itse tein sen lähinnä oppiakseni siitä ja ymmärtääkseni sitä. Olen myös huomannut, että jos jätän jonkun raaka-aineen hetkellisesti pois ruokavaliostani, ruokavalioni monipuolistuu ja keksin uusia ruokia. Näin kävi myös karppauksen kohdalla. Keksin uusia reseptejä, jotka käyvät sekä karppaajille, että gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, mutta maistuvat myös kaikkiruokaisille. Yksi karppauskauteni suosikeistani oli täytetyt munakoisot, joita teen edelleen säännöllisesti.

Munakoisoa voin syödä mielinmäärin ilman täytteitäkin esimerkiksi grillattuna ja marinoituna, mutta eivät täytteet toki haitaksi ole. Juustona voi käyttää lähes mitä tahansa juustoa, mutta itse pidän voimakkaammasta mausta, joten käytin Ukkolan vuohitilan tuorejuustoa, jossa oli mm. aurinkokuivattua tomaattia. Tein munakoisot ilman kantta, mutta halutessaan täytetyn munakoison päälle voi tehdä kannen toisesta munakoisoviipaleesta, johon sivelee hieman oliviiöljyä, suolaa ja pippuria.

Täytetyt munakoisot:

1-2 munakoisoa (riippuen koosta)

100g kypsiä mustia papuja

100 g Ukkolan vuohitilan tuorejuustoa tai muu mieleinen juusto esim. chevre

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

2 rkl tomaattipyreetä

1-2 tomaattia

175 g juustoraastetta

Oliiviöljyä

Suolaa, pippuria

Viipaloi munakoiso pitkittäin n. sentin paksuisiksi viipaleiksi ja aseta tasaiselle alusta. Ripottele päälle suolaa ja itketä viipaleista ylimäärinen neste  ja pyyhi kuivaksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja freesaa ne oliiviöljyssä. Lisää kypsät pavut, hiennonettu tomaatti, tomaattipyree, mustapippuria ja hieman suolaa. Sekoita tasaiseksi massaksi ja anna jäähtyä. Levitä tomaattikastike melko ohuesti munakoisojen päälle uunipellillä. Yritä saada kastiketta mahdollisimman pitkälle munakoisojen reunoille myös. Viipaloi valitsemastasi juustosta hieman alle sentin paksuisia viipaleita ja asettele ne munakoisojen päälle. Ripottele lopuksi päälle vielä juustoraaste. Paista täytettyjä munakoisoja uunissa  200 asteessa kunnes juusto alkaa ruskistua. Anna vetäytyä vähintään 5 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile salaatin ja tzatzikin kera.Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi