Täytetyt paprikat

Tähän aikaan vuodesta tarvitsemme pirteitä värejä – myös ruoassa. Värit kertovat myös kasvisten sisältämistä ravintoaineista, ja mitä enemmän värejä ruoassa on, sitä enemmän erilaisia ravintoanieta saamme. Vihreät paprikat ovat hieman kitkeriä ja punaisista, keltaisista ja oransseista paprikoista saa enemmän makeutta ruokaan. Täytetyt paprikat ovat ihanan syksyinen herkku, joka pitää nälän loitolla ja sisältää runsaasti vitamiineja, kuituja ja proteiinia. Käytin täytteessä muun muassa kotimaista täysjyväohraa, jonka voi korvata esimerkiksi quinoalla, jos haluaa tehdä täytteestä gluteenitonta. Suurin osa muistakin ainesosista, kuten suppilovahverot ja härkäpavut löytyivät ihan tästä läheltä.

Täytetyt paprikat:

5  keltaista, punaista tai oranssia paprikaa

2,5 dl täysjyväohraa

2,5 dl suppilovahveroita (tai muita sieniä)

1/3 purjosipuli

2 dl keitettyjä härkäpapuja

1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä

Kasvisliemijauhetta

100g Parmigiano Reggiano-juustoa

1 Ruukku lehtipersiljaa

2 dl juustoraastetta

2 rkl voita

Suolaa, rouhittua mustapippuria

Keitä ohra ohjeiden mukaan, mausta vesi suolan sijaan kasvisliemijauheella. Pilko sienet, purjo ja valkosipuli pieneksi ja paista voinokareessa pannulla kunnes purjo on pehmeää. Lisää lopuksi aurinkokuivatut tomaatit ja keitetyt härkäpavut, anna jäähtyä. Sekoita kypsä ja valutettu ohra sieniseoksen kanssa, lisää myös loput voista ja parmesan-juusto raastettuna, hiennonnettu lehtipersilja, ja suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Sekoita tasaiseksi  ja maista ja mausta lisää tarvittaessa. Leikkaa paprikan yläosa irti ja poista siemenet paprikan sisältä. Laita paprikat uunipellille leivinpaperin päälle (yläosat myös) ja esipaista uunissa 200 astee

ssa 10 minuuttia. Ota paprikat pois ja täytä ne. Täytettä saa laittaa runsaasti ja sen saa painaa tiiviisti pohjaan asti. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 200 asteessa (ilman poisleikattua yläosaa) n. 15 minuuttia tai kunnes juuston pintaan tulee kullanruskeaa väriä. Anna vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua ja laita lopuksi yläosa paprikan päälle. Tarjoile paprikat salaatin kera.


Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi