Sadonkorjuu: Punajuuri-vuohenjuustopihvit

Olemme kesän aikana keskustelleet naapurin rouvan kanssa useampaan otteeseen, mitä voisimme tehdä punajuuristamme, joita kummallakin kasvaa pihassa ensimmäistä kertaa. Aina olemme olleet yhtä mieltä yhdestä asiasta; punajuuri ja vuohenjuusto ovat varma yhdistelmä. Halusin tehdä punajuuri-vuohenjuustopihvejä, mutta en ollut varma riittäisivätkö punajuureni, kun perheemme tuore ekaluokkalainen hakee punajuuria itse kasvimaalta, pesee, kuorii, keittää ja popsii suuhunsa sellaisenaan ja jäljellä oli enää  muutama kappale. Naapurin rouva siis päätti lahjoittaa punajuuria tähän tarkoitukseen omasta kasvimaastaan, josta minunkin punajuuret olivat taimina tänne matkustaneet.

Kokeiluni onnistui poikkeuksellisesti ensimmäisellä yrityksellä, ja pihveistä tuli sen makuisia, että niitä kehtaa viedä naapurille kiitokseksi punajuurista. Silikoninen nuolija on oiva apuväline lastan sijaan, pihvien paistoon, kun kyse on pihveistä, jotka eivät sisällä kasapäin kiinteyttäviä vehnäjauhoja tai korppujauhoja. Jos pihvejä on hankala käsitellä, voi aina lisätä kikhernejauheen määrää, tai lisätä vehnäjauhoja, mutta maku säilyy parhaimpana, kun punajuuri ja vuohenjuusto ovat pääosassa.

Punajuuri-vuohenjuustopihvit (n. 10-12 kpl):

2-3 keskikokoista punajuurta

1 keskikokoinen bataatti

150g Kolatun chevre-juustoa (1 pötkö)

1 sipuli

1 kananmuna

1 rkl Rapunzelin kikhernejauhetta

oliiviöljyä

suolaa, pippuria

Keitä bataatit kuorineen suolavedessä. Bataatin keittoaika on n. 30 min. koosta riippuen. Hienonna sipuli ja freesaa se oliiviöljyssä. Raasta punajuuret tasaiseksi raasteeksi. Kun bataatti on jäähtynyt, kuori se ja soseuta karkeasti esim. haarukalla. Yhdistä se jäähtyneen sipulin ja punajuuriraasteen kanssa. Lisää kananmuna ja kikhernejauhe ja mausta suolalla ja pippurilla. Pilko vuohenjuusto n. 1 cm x 1 cm kuutioiksi ja lisää muiden ainesten joukkoon, sekoita hyvin. Lorauta paistinpannulle oliiviöljyä ja pidä keskilämmöllä. Nosta kuumalle pannulle pihvitaikinasta nokareita, jotka muotoilla lastalla hieman litteämmiksi. Mitä pienempiä pihvit ovat, sitä helpompi niitä on käsitellä. Käännä pihvi, kun se tuntuu tarpeeksi kiinteältä ja paista kummatkin puolet ruskeaksi. Pihvit kinnteytyvät hieman jäähdyttyään, kun vuohenjuusto jähmettyy. Tarjoile salaatin ja balsamicon kera, nam!


Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi