Jostain syystä en ole ikinä löytänyt mustatorvisieniä metsästä itse. Tässä tapauksessa onni on naapurit ja lasten kavereiden vanhemmat, jotka löytävät niitä ja jakavat saaliinsa. Mustatorvisieniä ei tarvitse paljoa, koska pienestäkin määrästä lähtee niin hyvin makua. Kuivaan kaikki sienet nykyään enkä enää pakasta, koska maku tuntuu säilyvän paremmin ja kuivatut sienet eivät vie pakastintilaa. Kuivatuista sienistä saa eniten makua irti keittämällä niistä liemen, jonka voi lisätä esimerkiksi kastikkeeseen. Nyt kun sain taas lisää mustatorvisieniä, raaskin vihdoin käyttää viime vuodelta purkin pohjalle jääneet sienet vaikka tosin jouduin hieman lisäämään tämänkin vuoden satoa.

Olen huomannut, että purjo antaa sienikastikkeisiin lisämakua shalotti- tai tavallisen sipulin ohella. Sitä paitsi se antaa vihreää väriä kastikkeeseen, joka piristää muuten ruskeaa väriä. Alla ohje helppoon mustatorvisienipastaan, jonka kaikki ainekset mausteita myöten löytyy muuten luomuna!

Mustatorvisienipasta (4 hengelle):

400 g luomu täysjyväpastaa

1,5-2 dl kuivattuja mustatorvisieniä

2 dl luomukermaa

4 cm purjoa

1/2 sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

2 dl raastettua parmesania

1 ruukku tuoretta basilikaa

oliiviöljyä

ruususuolaa, mustapippuria

Murusta kuivatut sienet pieneen kattilaan ja lisää vettä kunnes sienet peittyvät. Kiehauta sienet vedessä ja anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää hieman vettä tarvittaessa. Laita vesi kiehumaan pastaa varten ja lisää siihen 1 tl suolaa. Pilko purjo ja sipuli pieneksi, purista valkosipulin kynnet joukkoon. Freesaa laakeassa kattilassa tai kasarissa sipulit oliiviöljyn kera. Kun ne ovat läpikuultavia, lisää sieniliemi ja sekoita. Lisää kerma sieni-sipulisekoitukseen ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike saostuu. Lisää lopussa kastikkeeseen 1/2 dl parmesania ja asekoita tasaiseksi. Keitä pasta al denteksi. Lopuksi yhdistä kastike ja pasta, tarjoile tuoreen basilikan ja lopun parmesanin kanssa.


Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi