Parsan aika

Kevään ehkä toiseksi paras asia on parsa. Luomuparsaa meillä on Delissäkin ollut pitkin kevättä. Luomuparsa on hieman tavallista parsaa ohuempaa ja pehmeämpää, jonka vuoksi keittoaikakin on usein lyhyempi. Itse valitsen luomuparsan maun vuoksi. Halusin tehdä jotain, mitä en ole ennen parsan kanssa tehnyt. Pidän kuitenkin selkeistä mauista, ja nehän juuri sopivatkin parsan kaveriksi. Päädyin valmistamaan parsan sitruuna-timjami-voin ja parmesanlastujen kera, enkä joutunut katumaan.

Parsaa sitruuna-timjami-voilla ja parmesanilla:

1 nippu luomuparsaa

n. 50 g parmesanjuustoa

n. 50 g luomuvoita

reilu ruokalusikallinen hienonnettua tuoretta timjamia

puolikkaan sitruunan mehu

n. 1/3 luomusitruunan kuori raastettuna

hieman mustapippuria, suolaa

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja asettele ”pötköksi” tuorekelmulle. Kääri voi kelmun sisään tiukasti ilman niin, ettei kelmut reunat pääse uppotumaan voihin. Laita voi pakkaseen kunnes se on täysin jähmettynyt ja kova. Pese parsat ja leikkaa tai taita puumainen pääty irti. Yleensä parsa katkeaa juuri oikeasti kohdasta, kun sen taittaa varren alaosasta. Luomuparsat eivät juurikaan kaipaa kuorimista. Keitä niitä suolavedessä, kunnes haarukka menee läpi helposti. Ohuimpien luomuparsojen keittoaika on n. 5 min. Aseta parsat lautaselle tai tarjoiluastialle höyryävinä ja höylää juustohöylällä päälle pakastettua sitruuna-timajami-voita ja parmesania ohuina lastuina, ja koristele lopuksi tuoreilla timjamin oksilla.Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi