Helppo hummus

Hummus, tuo ihana lähi-idän herkku, joka sisältää runsaasti proteiinia, kalsiumia, rautaa ja hyviä rasvoja tuntuu usein liian vaivalloiselta valmistaa itse liotetuista kikherneistä. Yhtä maistuvan ja terveellisen version saa myös käyttämällä Rapunzelin luomukikhernejauhetta, jota saa tietenkin Delistä. Delistä löytyy myös luomutahinia. Hummuksen maustamisessa vain mielikuvitus on rajana. Käyttötarkoitus tietenkin vaikuttaa siihen, miltä hummuksen halutaan maistuvan. Itse syön hummusta leivän päällä, dippikastikkeena tuoreiden kasvisten, ruisnappien tai maissilastujen kera, ja salaatin kanssa. Maissilastujen kaveriksi sopii hyvin jalopenohummus, kun taas kasvisdippinä maistuu grillattulla paprikalla maustettu hummus. Tässä mintulla ja valkosipulilla maustetun hummuksen ohje:

1 dl Rapunzel kikhernejauhetta

2,7 dl vettä

2 rkl Rapunzelin tahinia

3 valkosipulinkynttä

n. 0,5 dl oliiviöljyä

1 tl kuivattua minttua

1 rkl sitruunamehua

suolaa

Kiehauta vesi kattilassa ja kaada se kikhernejauheen sekaan astiaan, joka kestää kuumuutta. Sekoita esim. Sauvasekoittimella (sillä saa tasaisimman lopputuloksen) ja lisää tahini ja valkosipuli puristettuna. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää minttu, oliiviöljy, sitruunamehu ja suolaa oman maun mukaan. Laita hummus jääkaappiin jäähtymään. Maku ja koostumus kannattaa tarkistaa uudestaan, kun hummus on kylmää. Kun tarjoilet hummuksen, lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja ripottele pinnalle hieman sesaminsiemeniä.


Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi