Jämiä herkuttelijoille

Koen aina suurta onnistumisen tunnetta, kun loihdin jotain ihanaa jääkaapin perälle jääneistä jämistä viikon päättyessä, Eilen paahdin “hieman” liikaa parsakaalia valkosipuliöljyssä illallista varten, ja osa päätyi jääkaappiin odottamaan seuraavaa käyttöä. Jääkaapista löytyi myös valmiiksi keitettyä makaronia, joten päätin laittaa illalliseksi kermaista broccolipastaa. Löysin kaupasta vielä luomu-kuohukermaa, jota en ennen ollut nähnyt, joka tuplasi inspiraationi. Tässä helppo ohje vastustamattomalle pastaillalliselle:

Version:1.0 StartHTML:0000000167 EndHTML:0000002220 StartFragment:0000000454 EndFragment:0000002204

Valkosipulinen broccolipasta (n 6:lle hengelle):

1 parsakaali, paistettuna puristetun valkosipulin kera

n. 8 dl keittetyä pastaa

4,5 dl kermaa

Parmesan-juustoa

Tuoretta basilikaa ja ruccolaa

Suolaa, mustapippuria

Laita parsakaalit syvälle paistinpannulle tai wok-pannulle ja kuumenna. Lisää kerma ja anna kiehua kunnes kerma saostuu kastikkeeksi, mutta muista sekoittaa välillä. Lisää suolaa, pippuria ja raastettua parmesania oman maun mukaan. Sekoita pasta kastikkeen sekaan ja sammuta hella. Laita päälle vielä tuoreet basilika- ja ruccolalehdet, parmesanlastuja ja rouhittua mustapippuria.

About the author

Johanna Varje

Olen 26-vuotias kolmen pienen ruokakriitikon äiti. Rakastan ruokaa etenkin, kun se on puhdasta luomua ja tulee läheltä. Toimin aikasemmin Lähellä Delin kokkina, mutta nykyään toimin yrittäjänä ja pyöritän sisustusverkkokauppa Kokouta. Delin blogissa jaan ohjeita erilaisiin aterioihin, jotka voi toteuttaa käyttäen pääasiallisesti luomu- ja lähiraaka-aineita. Aion myös asettaa Delin myymiä luomutuotteita käytännön testeihin kotona, ja kertoa blogissa kokemuksistani. Maukkaita luku- ja ruokakokemuksia toivottaen, Johanna